Image Image Image Image

Gerben van Kleef Prof. dr. Gerben van Kleef (1977) is sinds 2000 actief als wetenschappelijk onderzoeker. Hij studeerde Sociale Psychologie en Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. In 2004 promoveerde hij aan diezelfde universiteit op een proefschrift over emoties in conflicten, waarna hij enkele jaren werkzaam was als universitair docent. Vervolgens was hij enige tijd verbonden aan de Universiteit van Californië in Berkeley (VS).
Terug in Nederland werd hij in 2008 bevorderd tot universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam en in 2012 volgde zijn benoeming tot bijzonder hoogleraar aan diezelfde universiteit.
Zijn leerstoel Sociaal- en organisatiepsychologische aspecten van prosociaal gedrag is ingesteld vanwege de Van der Gaag Stichting van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). Van Kleef vervulde en vervult diverse bestuursfuncties, onder meer voor de Associatie van Sociaal-Psychologische Onderzoekers, de International Association for Conflict Management
en het Kurt Lewin Instituut, een samenwerkingsverband van vijf Nederlandse universiteiten ter bevordering van onderzoek op het terrein van de sociale en organisatiepsychologie.
Zijn wetenschappelijk onderzoek naar emoties, macht en conflict is beloond met diverse nationale en internationale onderscheidingen en subsidies, waaronder grote onderzoekssubsidies van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Early Career Award van de European Association of Social Psychology

Bestel Boek Nu

Created By Martijn Grul